Παραπολιτική 10-2-2010

425

Τα ιερά και τα όσια του… Μαρξ

Στο περιστύλιο της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Νικητιάδης, ζητούσε να μάθει από τον Κυριάκο Βελόπουλο πού βρήκε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ τα αποσπάσματα.

(Εκείνη τη στιγμή, η Αλέκα Παπαρήγα κατευθυνόταν προς την έξοδο του Κοινοβουλίου)
«Αφήστε ήσυχο τον Μαρξ» ήταν η συμβουλή της στους δύο βουλευτές.

«Γιατί, κυρία Παπαρήγα, τα ιερά και τα όσια δεν τα πειράζουμε;» ρώτησε τη γραμματέα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος.

Η γραμματέας, όμως, συνέχισε τον δρόμο της, χωρίς να απαντήσει.

Ας σημειώσουμε:

Ο ΜΑΡΞ ΚΑΙ Ο ΕΓΚΕΛΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Είναι γνωστές οι θέσεις των κομμάτων της Αριστεράς που τάσσονται αναφανδόν υπέρ των λαθρομεταναστών και ζητούν επιμόνως άμεση νομιμοποίηση και χορήγηση πολιτικών δικαιωμάτων. Δεν είναι όμως γνωστές οι θέσεις των γεναρχών του κομμουνισμού του Μαρξ και του Έγκελς. Ο Κάρλ Μάρξ έδινε εντολές στα συνδικάτα να πάνε στα λιμάνια και να διώξουν τους μετανάστες πείθοντάς τους ότι είναι ανεπιθύμητοι διότι λειτουργούν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός του κεφαλαίου.

Ας δούμε συνοπτικά ποιες είναι οι θέσεις του Μάρξ και του Έγκελς στο θέμα της μετανάστευσης.

• Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας.
• Ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά αναγάγει το μεροκάματο στο δικό του επίπεδο. Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου.
• Η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Έτσι αναστέλλεται η εργατική επανάσταση και διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία
• Η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται αφ’ ενός ως απεργοσπαστικός μηχανισμός αφ’ ετέρου με τον εργατικό υπερπληθυσμό – πλεόνασμα που δημιουργεί ρίχνει το επίπεδο ζωής σε κατάσταση δουλοπάροικου.
• Η Α’ Διεθνής Ένωση Εργατών έβαλε πρακτικά τέλος στις μεθοδεύσεις των βιομηχάνων και υποχρέωνε τα συνδικάτα να διώχνουν τους ξένους εργάτες πίσω στις χώρες τους με το πρώτο καράβι.
• Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών.
• Αποτελεί ολοφάνερη αλήθεια ότι ούτε η μετανάστευση θα εξαλείψει την αθλιότητα των εργαζομένων αλλά αντιθέτως θα βαθύνουν και θα οξύνουν τους κοινωνικούς ανταγωνισμούς.

Πως γίνεται σήμερα στην Ελλάδα, αυτοί που λένε ότι υπερασπίζονται τις ιδέες του Μάρξ ,να έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τον ιδεολογικό πατέρα του κομμουνισμού και του σοσιαλισμού;

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Makedonia TV 04/02/2010
Επόμενο άρθρο4578 Η αστυνομία διαθέτει πολυμελή φρουρά για την κυρία Κούνεβα