Βιογραφικό

 

Ο Κυριάκος Βελόπουλος γεννήθηκε στις 24-10-1965 στην Γερμανία και κατάγεται από αγροτική οικογένεια προσφύγων. Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη.

Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Δενδροποτάμου υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στην ηπειρωτική χώρα. Από τον στρατό απολύθηκε με το βαθμό του Έφεδρου Αξιωματικού.

Στη συνέχεια εγγράφηκε στη Σχολή Δημοσιογραφίας του «Κέντρου Ελευθέρων Φιλοσοφικών Κοινωνικών Σπουδών», παρακολουθώντας μαθήματα ως υπότροφος. Από τη Σχολή αποφοίτησε το 1990 με βαθμό Άριστα.

Το 2013 έλαβε το Πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία και από το 2017 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Ομιλεί πολύ καλά την Αγγλική και τη Γερμανική γλώσσα, γνωρίζει να χειρίζεται Η/Υ και έχει καλές γνώσεις σχεδίασης, παραγωγής και διαχείρισης νέων μέσων επικοινωνίας. Επίσης, διαθέτει γνώσεις ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού μοντάζ.

Με την ιδιότητα του δημοσιογράφου εργάζεται από το 1989 έως και σήμερα, σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Έχει συνεργαστεί με:
•    Τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Βορείου Ελλάδας «Ερμής» και «TV Θεσσαλονίκη», αναλαμβάνοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση της εκπομπής πολιτικού, ιστορικού περιεχομένου και θεμάτων της επικαιρότητας «Βουλή των Πολιτών».
•    Τους τηλεοπτικούς Σταθμούς «Εγνατία» και «Μακεδονία TV», έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση της εκπομπής πολιτικού, ιστορικού περιεχομένου και θεμάτων της επικαιρότητας «Βουλή».
•    Τον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ, έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση της εκπομπής πολιτικού, ιστορικού περιεχομένου και θεμάτων της επικαιρότητας «Ελληνόραμα».
•    Τους τηλεοπτικούς σταθμούς «Extra», «Kontra» και «Zoom», έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση της εκπομπής πολιτικού, ιστορικού περιεχομένου και θεμάτων της επικαιρότητας «Κόντρα και Ρήξη».
•    Τον τηλεοπτικό σταθμό «Extra», έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων «Αποκαλυπτικό Δελτίο».
•    Τον τηλεοπτικό σταθμό «Alert», έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων «Ανατρεπτικό Δελτίο».
•    Τον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus 103,6», έχοντας την αρχισυνταξία και παρουσίαση της καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής “Focus OLA”.
Επίσης είναι αρχισυντάκτης στο μηνιαίο περιοδικό ιστορικο-πολιτικού περιεχομένου «Ελληνόραμα» και στο ειδησεογραφικό site «Voice News».

Το βασικό χαρακτηριστικό όλων των εκπομπών του Κυριάκου Βελόπουλου, πέρα από την ομολογουμένως υψηλή τηλεθέαση, είναι η ανελλιπής αναφορά σε επίκαιρα ιστορικά, πολιτικά και εθνικά γεγονότα, ενώ το προσφιλές θέμα είναι ο σχολιασμός των Εθνικών ζητημάτων και η ανάπτυξη δραστηριότητος για την ενίσχυση των δεσμών του ομογενειακού Ελληνισμού με τη Μητέρα Ελλάδα.

Επίσης, ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι μέλος της Ακαδημίας της Ελληνικής γλώσσας στη Γερμανία και της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.

Έως και σήμερα, έχει συγγράψει τα ακόλουθα 25 βιβλία ιστορικού και πολιτικού περιεχομένου:
«Το 4ο Ράιχ είναι εδώ», Εκδόσεις Κάδμος
«Η Ρωσία του Πούτιν», Εκδόσεις Κάδμος
«Τύμβος Καστά Αμφίπολη», Εκδόσεις Κάδμος
«Υπόγειος Παγκόσμιος Πόλεμος», Εκδόσεις Κάδμος
«Πλανητικός μετασχηματισμός του 21ου αιώνα και Ελλάδα», Εκδόσεις Κάδμος
«Η Ελλάδα της Κρίσης», Εκδόσεις Κάδμος
«Πριν το Τσουνάμι της Ελλάδας», Εκδόσεις Κάδμος
«Η Ελλάδα στη δίνη της παγκόσμιας σκακιέρας», Εκδόσεις Κάδμος
«Υπάρχει λύση στην κρίση», Εκδόσεις Κάδμος
«Λεφτά υπάρχουν;», Εκδόσεις Κάδμος
«Η επόμενη μέρα», Εκδόσεις Κάδμος
«Η Ελλάδα στην παγκόσμια σκακιέρα της γεωπολιτικής», Εκδόσεις Κάδμος
«Η Ελλάδα του 21ου αιώνα», Εκδόσεις Κάδμος
«Αυτή είναι η Βουλή», Εκδόσεις Κάδμος
«Μακεδονία και Ύβρεις», Εκδόσεις Κάδμος
«Αυτοί είναι οι Τούρκοι», Εκδόσεις Κάδμος
«Αλέξανδρος, ο Μέγιστος των Ελλήνων», Εκδόσεις Κάδμος
«Η Ελλάδα αιμορραγεί», Εκδόσεις Κάδμος
«Αριστοτέλους: Αθηναίων Πολιτεία», Εκδόσεις Κάδμος
«Πολυπολιτισμός/Παγκοσμιοποίηση», Εκδόσεις Κάδμος
«Θάνατος του έθνους», Εκδόσεις Κάδμος
«Ελλήνων μυστικά», Εκδόσεις Κάδμος
«Περί Ελλήνων αγωγή», Εκδόσεις Κάδμος
«Ελλήνων προϊστορία», Εκδόσεις Κάδμος
«Οι σαρκοφάγοι της Δημοκρατίας και του Ελληνισμού», Εκδόσεις Κάδμος.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες με θέματα γεωστρατηγικής, γεωπολιτικής, γεωοικονομίας, ιστορίας και οικονομίας. Επίσης, είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδηλώσεις σχολείων και συλλόγων, με θέμα την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας. Ακόμα, είναι συνιδρυτής του πολιτιστικού συλλόγου «Δίαυλος Ελλήνων» και βασικός διοργανωτής συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, επιδιώκοντας και επιτυγχάνοντας:

Τη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου και της ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας των Ελληνικών πληθυσμών της Κάτω Ιταλίας και της Σικελίας (Μεγάλη Ελλάδα), έχοντας παράλληλα επισκεφθεί τους Έλληνες στην Κάτω Ιταλία και τη Σικελία (Μεγάλη Ελλάδα), το Πάσχα του 1996.

Τη  συγκέντρωση σημαντικού προϊόντος βοήθειας για την ενίσχυση και τη βοήθεια  των Ελληνοποντίων της Κομοτηνής και των Σαππών, καθώς επίσης και των Ελλήνων Σαρακατσάνων της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Τη συγκέντρωση 18.000 Θεσσαλονικέων στην πλατεία Αριστοτέλους –παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες- με σκοπό τη διαμαρτυρία για την αποτροπή της ονομασίας των Σκοπίων με πρώτο ή δεύτερο συνθετικό το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Την φιλοξενία 30 παιδιών Ελληνικής καταγωγής από την Κ. Ιταλία στην κατασκήνωση «Κοινωνικής πρόνοιας» της Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής.

Την οργάνωση  «Οδοιπορικών» στους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας, Πέλλας και Λευκαδίων εν είδει προσκυνήματος στην κοιτίδα των Αρχαίων Μακεδόνων.

Όσον φορά την ανάμιξή του στην πολιτική, η πρώτη φορά ήταν το 2004 στις εθνικές εκλογές του 2004 όταν έλαβε μέρος στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. και έλαβε 5.700 ψήφους σε σύνολο 7.200! Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 ήταν υποψήφιος νομάρχης Πέλλας και έλαβε 7.903 ψήφους και ποσοστό 7,3%, ενώ το 2007 εξελέγη βουλευτής στην Β΄ Θεσσαλονίκης. Παρέμεινε Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου έως το 2012, ενώ την περίοδο 2010 – 2014 ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην πολιτική σκηνή εμφανίστηκε ξανά το 2016, όταν αποφάσισε να ενώσει τους Έλληνες και να συνοδοιπορήσει μαζί τους προς τη σωτηρία της χώρας, συνιδρύοντας το κόμμα «Ελληνική Λύση».